nytt om STyrelsekraft och våra alumner

Styrelsekrafts senaste medlemsevent arrangerades i samarbete med Skandia och leddes av Carl Otto Berg, Public Affairs, och Johan Lundqvist, makroekonom på Skandia Investment Management.

Seminariet tog avstamp i det politiska läget i landet och de tongivande frågorna under valrörelsen, som handlade om klimatfrågan, immigration/migration, sjukvården och den så kallade familjeveckan. 

Skandia tog även upp de politiska blockens agenda för Sveriges jämställdhet. En mittenregering kommer att fortsätta arbetet med jämställdhetsintegrering och motverka löneskillnader. Alliansen vill tillträda posten som jämställdhetsminister. Vid en M+KD(+SD)-regering får KD fritt spelrum för sin ”nya feminism” där fokus läggs på att de val kvinnor och män gör får konsekvenser.

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Vi är så glada att så många kom till vår nätverksträff i tisdags hos vår nya samarbetspartner Skandia. Vi fick lyssna på VD Frans Lindelöw, hållbarhetschef Lena Hök och specialistrådgivare Anders Svahn. Efteråt bjöd Skandia på italiensk buffe och vi fick tillfälle att mingla och nätverka.

Läs hela inlägget »

Styrelsekrafts alumner tränas i juni av Anna Bellman i presenta-tions- och argumentationsteknik.

Läs hela inlägget »
Etiketter: retorik

LinkedIn är en viktig del av den personliga profileringen. Charlotte Hågård visade Styrelsekrafts alumner hur man kan använda sin LinkedIn-sida för att nå fram på bästa sätt. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sociala medier

Ett långdygn i januari samlades 38 förväntansfulla Styrelsekraftalumner på hotell Kristina i Sigtuna för att fördjupa sig i ämnet Styrelseordförande och VD. Eventet blev en stor succé med läraren Satish Seth. 

Kursdeltagarna var eniga om att det hade gett fördjupade kunskaper och insikter och en bra beredskap för svåra frågor som kan uppstå i styrelsearbetet – särskilt i de formella och informella relationerna. Till kvällen bjöds en fantastisk middag, inspirerad av det spanska köket.

Läs hela inlägget »